Bromfietsverzekering

Dekkingsvarianten

Met het afsluiten van een scooterverzekering zorg je ervoor dat je verzekerd bent voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit houdt in dat schade aan een derde partij wordt vergoedt als je aansprakelijk wordt gesteld op je scooterverzekering. Deze dekking heb je dus altijd nodig als je in het bezit bent van een scooter.

Aanvraag bromfietsverzekering

Je hebt de keuze om je scooter te verzekeren met 3 verschillende dekkingen. Deze zijn:

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Je bent alleen verzekerd voor schade aan derden. Je krijgt geen uitkering bij diefstal of schade aan je scooter

Wettelijke aansprakelijkheid + diefstal (WA + Diefstal)
Je bent ook verzekerd tegen diefstal van je scooter.

Wettelijke aansprakelijkheid + diefstal en aanrijding (WA + Diefstal en aanrijding)
Je bent verzekerd tegen diefstal en voor schade die je zelf hebt veroorzaakt aan je scooter. Als iemand anders schade aan je scooter veroorzaakt, ben je ook verzekerd. Bijvoorbeeld door vandalisme.

Let op:
• Diefstal is uitsluitend verzekerd indien het object op slot was gezet met zowel het standaard slot als een categorie 3 ART-goedgekeurd slot. Kijk op Stichting ART voor informatie over goedgekeurde sloten.
• Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed.
• Verhaalservice

Met de verhaalservice ben je verzekerd voor het verhalen van materiële en letselschade wanneer je bijvoorbeeld wordt aangereden. Indien je een bromfietsverzekering met een WA dekking of een WA + diefstaldekking afsluit dan is het verstandig een aanvullende verhaalservice af te sluiten, zodat je niet zelf uw schade hoeft te verhalen die door een derde wordt toegebracht. Het verhalen van schade-kosten is specialistenwerk!

Ongevallen opzittendenverzekering
Deze aanvullende dekking keert een bedrag uit wanneer jij en je passagier, als gevolg van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden. De ongevallen opzittendenverzekering kost maar enkele euro’s per jaar. Dan zijn jij en je passagier goed verzekerd!

Wilt u meer weten over een bromfietsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd bij ons binnenlopen voor een oriënterend adviesgesprek.