Reisverzekering

Met een vakantie in het vooruitzicht is het goed om ook over een verzekering na te denken. Als tijdens een vakantie goederen gestolen worden of beschadigd raken zoals je zonnebril, mobiele telefoon of kleding dan is dat erg vervelend. Door voorzichtig met uw spullen om te gaan kunt u dat enigszins voorkomen. Toch zijn er onverwachte situaties, zoals diefstal, waarin u dat niet altijd kunt voorkomen. Dan is het fijn als u weet dat u met een reisverzekering tegen dit soort gebeurtenissen verzekerd bent. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen:

 • Kortlopende reisverzekering
  Een kortlopende reisverzekering sluit u af voor de periode dat u op vakantie bent. Als u 1 of 2 keer per jaar op vakantie gaat is dit de meest voor de hand liggende verzekering.

Aanvragen Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

 • Doorlopende reisverzekering
  De doorlopende reisverzekering is handig als u vaak op vakantie, weekendjes weg gaat en/of regelmatig stedentrips maakt. U bent dan het hele jaar verzekerd. Dus voor een onverwacht uitstapje hoeft u niets extra’s te regelen. Er zijn doorlopende reisverzekeringen die een maximum stellen aan de duur van de reis. Let hier dus goed op als u langere tijd op vakantie gaat.
 • Lang-op-Reisverzekering
  Andere culturen, andere mensen, andere grenzen. Er zijn redenen genoeg om lang op reis te gaan! Dankzij de lang-op-reisverzekering kunt u zonder zorgen op wereldreis, studiereis, stage of werkvakantie naar het buitenland. Als vrijwilliger, als backpacker, als au pair: hoe u maar wilt. Want met de Lang-op-Reisverzekering blijft u de hele periode goed verzekerd. Met een maximum van maar liefst twee jaar. Hulp nodig tijdens uw reis? Dan is de Hulplijn dag en nacht bereikbaar!

Aanvragen Doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen

Wij kunnen u advies geven welke het meest geschikt is voor u; een kortlopende of een doorlopende reisverzekering.

Wat is er standaard verzekerd?

In de basisdekking zijn meestal de volgende rubrieken verzekerd:

  • Bagage (kleding, toiletartikelen, horloge)
  • Audiovisuele apparatuur (fototoestel, videocamera)
  • Reisdocumenten (soms ook geld en cheques)
  • Telefoonkosten naar aanleiding van een gebeurtenis
  • Onvoorziene kosten na een ongeval

Hierbij geldt dat elke rubriek een maximaal te verzekeren bedrag heeft. Bij bagage zijn er zelfs subrubrieken die elk een eigen maximaal te verzekeren bedrag kennen. Een reisverzekering kent diverse aanvullende dekkingen. Deze aanvullende dekkingen zijn mede bepalend voor de hoogte van de premie. Een aantal mogelijke aanvullende dekkingen zijn:

  • Gevaarlijke sporten (bergbeklimmen/onderwatersport/wintersport)
  • Aanvullende medische kosten
  • Voertuighulp buitenland en/of vervangend vervoer
  • Europa- of werelddekking
  • Uitgebreide bagagedekking (hoger verzekerd bedrag)
  • Annulering (ook apart te verzekeren)


Let op: elke maatschappij hanteert haar eigen standaard en aanvullende dekkingsrubrieken!


Vakantie in eigen land?

Indien u niet naar het buitenland gaat, controleer dan of er zaken al verzekerd zijn door andere afgesloten verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten. Uw eigen ziektekostenverzekering dekt meestal alle (of de meeste) zaken. Uw inboedel-, kostbaarheden- en/of ongevallenverzekering kunnen ook zaken dekken waardoor u deze niet in uw reisverzekering hoeft op te nemen. U weet niet wat wel en niet verzekerd is? Vraag het ons. Wij helpen u graag!

Aanvragen Doorlopende reisverzekering

Premie

De premie wordt bepaald aan de hand van de gezinssamenstelling, de dekkingsrubrieken en de duur van de vakantie. De duur van de vakantie geldt alleen voor kortlopende reisverzekeringen. Kinderen tot 5 jaar zijn meestal gratis meeverzekerd. Voor schade of verlies van bagage geldt een eigen risico. Veel verzekeraars hanteren diverse eigen risico’s. Hierbij geldt; hoe hoger het eigen risico des te lager de premie.

Wilt u meer weten over een reisverzekering? Neem gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd bij ons binnenlopen voor een (oriënterend) adviesgesprek.