Arbeidsongeschiktheid

Wat is een arbeids­ongeschiktheids­verzekering?

Een arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) zorgt ervoor dat u als ondernemer niet zonder inkomen komt te zitten als u niet kunt werken. U zorgt zelf voor een financieel vangnet, omdat u meestal geen uitkering krijgt van de overheid. Als u onverwacht ziek wordt of een ongeval heeft, ontvangt u via uw arbeids­ongeschiktheids­verzekering een maandelijkse uitkering. Als u zelfstandig ondernemer bent, is een AOV een belangrijke verzekering om te overwegen. U wilt natuurlijk niet zonder geld komen te zitten als u onverwacht ziek raakt.

Aanvraag offerte arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer bent u arbeids­ongeschikt?

Arbeids­ongeschikt bent u als u niet goed kunt werken. Dat kan komen door ziekte of door een ongeval. Maar ook bij bijvoorbeeld een zwangerschap bent u tijdelijk arbeids­ongeschikt. Het maakt niet uit of de ziekte of het ongeval met uw werk te maken heeft. Ook ongevallen buiten het werk – zoals een sportongeval– zijn verzekerd. U kunt dus voor korte of langere tijd arbeids­ongeschikt zijn en dit op verschillende manieren verzekeren.

Wilt u meer weten over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd bij ons binnenlopen voor een oriënterend adviesgesprek.