Motorverzekeringen

De verzekering voor elke motor
De rijwind, de geur van de omgeving. Het perfect aansnijden van elke bocht. En altijd een gevoel van vrijheid. Uw motor is meer dan een vervoermiddel, het is een ontsnappingsmogelijkheid aan het dagelijkse leven. Wij maken zelfverzekerd motorrijden gemakkelijk, in Nederland en heel Europa.

Aanvraag offerte motorverzekering

De motorverzekering die vrijheid biedt

Alleen een motor geeft u dat bijzondere gevoel van vrijheid, avontuur en energie. Dat gevoel wilt u vasthouden. De Motorverzekering van ons helpt u erbij. Het is namelijk een verzekering die u vrijheid biedt. Omdat u zelf kunt kiezen wat u wel en niet verzekert. En omdat u dus geen cent betaalt voor zaken die u niet nodig heeft. Precies zoals u van ons verwacht.

Motorverzekeringen kun je onderverdelen naar de geboden dekking. Er zijn een groot aantal verschillende soorten motorverzekeringen. Hierbij geldt dat niet alle maatschappijen exact dezelfde dekking zullen aanbieden. Onderstaande dekkingen hoeven dus niet bij alle maatschappijen te gelden.

WA motorverzekering (wettelijke aansprakelijkheid):
De Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering dekt de schade die u met uw motor veroorzaakt waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. De schade die ontstaat aan uw eigen motor wordt bij een WA verzekering echter niet vergoed. Iedere motorbezitter is verplicht om zijn motor (minimaal) WA te verzekeren.

WA + Diefstal motorverzekering:
De WA + diefstalverzekering dekt – naast de dekking die valt onder de WA motorverzekering – de schade die ontstaat bij diefstal. Vaak geldt dat er eisen gesteld worden in verband met diefstalpreventie (alarm, slot, opstal) om voor deze dekking in aanmerking te komen.

WA + Diefstal- en aanrijding motorverzekering:
De WA + diefstal- en aanrijdingverzekering – naast de dekking die valt onder de WA motorverzekering – de schade die ontstaat bij diefstal of aanrijding. Vaak geldt dat er eisen gesteld worden in verband met de diefstalpreventie (alarm, slot, opstal) om voor deze dekking in aanmerking te komen.

WA + Beperkt Casco motorverzekering:
Een motorverzekering met WA + Beperkt Casco dekking biedt – naast de verplichte WA-dekking – ook dekking tegen schade uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. U dient hierbij te denken aan schade door diefstal, brand, hagel/storm en schade bij transport.

All risk motorverzekering (WA + Volledig Casco):
Een All Risk motorverzekering wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. De All Risk motorverzekering kent een nog wat uitgebreidere dekking dan de beperkt casco verzekering. Bij de all risk verzekering is schade aan de eigen motor in de meeste situaties gedekt.

Hierboven zijn de meest standaard dekkingen beschreven. Vaak worden er door de verzekeraar uitbreidingen aangeboden op deze standaard dekkingen. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende uitbreidingen.

 • pechhulp:
  Met de pechhulpservice heeft u recht op hulp op het moment dat u pech krijgt door een mechanisch mankement aan de motor.
 • nieuwwaarde dekking:
  Bij een nieuwwaarde dekking krijgt u bij verlies of total-loss de aankoopwaarde van de motor vergoed. Een nieuwwaarde regeling is vaak alleen mogelijk bij nieuwe motoren.
 • rechtsbijstand:
  Met een rechtsbijstandverzekering kunt u rechtsbijstand afdekken voor alles wat kan gaan spelen rond het bezit en gebruik van de motor.
 • ongevallen opzittenden, schade opzittenden:
  Een ongevallen opzittenden verzekering geeft een vaste uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit van de opzittenden. De schadeverzekering opzittenden geeft dekking tegen schade die de bestuurder en passagiers oplopen door een ongeval. Verzekerd is zowel de materiële als de immateriële schade.

Wilt u meer weten over een motorverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd bij ons binnenlopen voor een oriënterend adviesgesprek.