Bedrijfsauto

Als u een bedrijfsauto (personenauto, bestelauto of vrachtauto) koopt bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat u de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 verschillende autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto (automerk, gewicht…), de leeftijd van de bestuurder en het aantal schadevrije jaren dat is opgebouwd.

Aanvraag offerte bedrijfsautoverzekering

De verzekeraars baseren hun premie op bovenstaande kenmerken. Om de beste keuze voor de autoverzekering te kunnen maken hebben we deze gegevens nodig. Wij gaan dan op zoek naar de autoverzekering die het beste bij uw bedrijfssituatie past.

Fleetmanagement

Movida is een van onze partners, die u een oplossing kan bieden op het gebied van fleetmanagement.
Fleetmanagement Finder biedt tailormade oplossingen voor beveiliging, ritregistratie en track & track van grote en kleine objecten.

Garageverzekering

Een garageverzekering is bedoeld voor onder andere onderstaande bedrijven

 • Garagebedrijven
 • (Sub)merkdealers
 • Tankstations (met en zonder wasstraat)
 • Carrosseriebedrijven (nieuwbouw)
 • Landbouwmechanisatiebedrijven
 • Autobanden-/uitlatenservicebedrijven (quick service)
 • APK stations
 • Motor/bromfiets en rijwielbedrijven
 • Autoruitreparatiebedrijven
 • Autohandelaren

En altijd is er bedrijvigheid in een degelijke onderneming. Reparaties, steeds wijzigende handelsvoorraad. Er kan ook veel misgaan. Schade aan voertuigen van derden, schade aan de handelsvoorraad.

Wat is verzekerd

Verzekerd is de aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of zaken veroorzaakt door de eigenaar / exploitant van het garagebedrijf, diens ondergeschikten en meewerkende familieleden/huisgenoten, en de eventuele bestuurders, commissarissen, personeelsvereniging en dergelijke van de onderneming.

Handelaarskenteken (z.g.n groene plaat):

Deze verzekering is specifiek bedoeld voor (auto)handelaren. De (WA-)dekking is van toepassing voor de motorrijtuigen (rijbewijscategorie B/E) welke voorzien zijn van een door de verzekeraar ter beschikking gestelde groene kentekenplaat.

Als autohandelaar hoeft u hierdoor niet uw gehele voorraad te verkopen auto’s WA te verzekeren, maar kan per autorit de groene kentekenplaat op de betreffende auto worden geplaatst.

Dekking

Casco Allround verzekering
Deze verzekering geeft een uitermate ruime dekking voor alle motorrijtuigen die eigendom zijn van:

 • Het bedrijf
 • De ondernemer en/of zijn echtgenote
 • Fabrikanten en/of importeurs en die aan het autobedrijf ter beschikking zijn gesteld
 • De dekking geldt niet alleen voor de motorrijtuigen die in gebruik zijn, maar ook voor de gehele handelsvoorraad
 • De volledige cascodekking geldt voor motorrijtuigen jonger dan 84 maanden (7 jaar)
 • De beperkte cascodekking geldt voor motorrijtuigen ouder dan 84 maanden (7 jaar) doch jonger dan 180 maanden (15 jaar)
 • Ook nu zijn de risico’s van brand- en diefstal/inbraak meeverzekerd

Cliënten objecten
Heeft uw cliënt een object ter reparatie aangeboden en veroorzaakt u hieraan schade dan biedt deze rubriek dekking.

Enerzijds geldt de dekking voor een cascoschade aan het motorrijtuig, in dit geval is het niet van belang of er aan de zijde van het autobedrijf aansprakelijkheid voor de toegebrachte schade bestaat.

Anderzijds geeft de verzekering ook dekking voor de aansprakelijkheid voor schade die verband houdt met bijvoorbeeld een verkeerd uitgevoerde reparatie.

Aansprakelijkheid bedrijf
Deze rubriek verzekert de aansprakelijkheid voor schade die uw personeel oploopt tijdens het werk. Daarbij kan het aan om een kapotte bril, maar ook om blijvende invaliditeit of een beroepsziekte.

Eveneens verzekerd is de aansprakelijkheid voor schade die u of uw personeel toebrengt aan derden, variërend van een vlek op een jas tot blijvend letsel. Schade aan het object dat de cliënt ter reparatie of verkoop heeft achtergelaten valt niet onder deze rubriek maar onder de rubriek cliënten objecten.

Aansprakelijkheid motorrijtuigen
De aansprakelijkheidsdekking voor schade die met motorrijtuigen aan anderen wordt toegebracht.

De verzekering geldt niet alleen voor motorrijtuigen die eigendom zijn van het bedrijf, van de ondernemer en/of zijn echtgenote, maar ook voor de motorrijtuigen die door de importeur/fabrikant in consignatie zijn gegeven.

Zelfs is er een subsidiaire dekking voor het geval er een schade aan anderen wordt toegebracht met een motorrijtuig die eigendom is van een cliënt, doch dat voor bijvoorbeeld reparatie of onderhoud aan het autobedrijf is toevertrouwd.

Wilt u meer weten over een bedrijfsautoverzekering of garageverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd bij ons binnenlopen voor een oriënterend adviesgesprek.