Rechtbijstandverzekering

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je verschillende dekkingen kiezen. Wat precies waar onder valt, kan per verzekeraar verschillen. Maar in het algemeen kun je je verzekeren voor de volgende dekkingen:

Aanvraag offerte rechtsbijstandverzekering

1. Consument
Je verzekert je voor conflicten waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld een conflict over het kopen of huren van dingen of met jouw internetprovider.

2. Inkomen
Je verzekert je voor conflicten over jouw werk, bijvoorbeeld bij ontslag. Meestal wordt je ook geholpen bij een conflict over jouw pensioen of uitkering.

3. Wonen
Je verzekert je voor conflicten over jouw huur- of koophuis. Bijvoorbeeld over de koop of huur zelf, of een verbouwing. Meestal is een conflict met de buren ook verzekerd.

4. Verkeer
Je verzekert je voor conflicten die in het verkeer ontstaan. Bijvoorbeeld als bestuurder van een auto of motor, maar ook als fietser en voetganger.

5. Fiscaal recht en vermogen
Je verzekert je voor conflicten over jouw vermogen. Bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook conflicten met de belasting, als je moet voorkomen bij de Nederlandse Belastingsrechter, zijn verzekerd.

6. Pleziervaartuigen
Je verzekert je voor conflicten die met je pleziervaartuig te maken hebben. Bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van een boot, een aanvaring met een ander vaartuig of een reparatie aan je pleziervaartuig.

De dekkingen Consument, Inkomen, Wonen en Verkeer worden verreweg het meest verzekerd.

Wil jij de dekking Fiscaal recht en vermogen en/of Pleziervaartuigen verzekeren? Neem dan contact met ons op.